[Фото] УКИМ, ретро

Оваа стара фотографија која се појави на социјалните мрежи, го покажува универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во светло непознато за денешните студенти. Сликата датира од почетокот на 70-те, комплексот е свежо изграден, а на неа, покрај тогашните модни трендови и најдобрите примероци на тогашниот возен парк, се гледа и дека возењето и паркирањето автомобили било дозволено и на платото на УКИМ.

[Фото] УКИМ, ретро