[Фото] Трансформатор во Лојане претворен во улична уметност

Запуштен трансформатор во селото Лојане во Општина Липково преку креативно артистичко решение е претворен во кафез од кој излегува џиновска желка.

Уличната 3D уметност е дело на Наим Идризи, а во продолжение, на фотографиите објавени на фејсбук страницата на весникот Коха, можете да видите како овој дел од селото изгледал пред и по работата на уметникот: