[Фото]: Суперхерои во типографија

Имаме видено многу дизајни од нашите омилени суперхерои и негативци во последно време. Се повеќе станува јасно дека стрип-иконите овозможуваат многу инспирација за новите дизајнерски концепти. Последниот потфат доаѓа од еден уметник од Молдавија, со име Midu1995 кој реши да ги илустрира различните суперхерои и негативци со типографија. За да ги прикаже Бетмен, Ајронмен или Спајдермен, тој користи зборови кои често им се припишуваат на карактерот и ги уредува се додека не се формира силуета.

[Фото]: Суперхероите рекреирани со типографија

[Фото]: Суперхероите рекреирани со типографија

[Фото]: Суперхероите рекреирани со типографија

[Фото]: Суперхероите рекреирани со типографија

[Фото]: Суперхероите рекреирани со типографија

[Фото]: Суперхероите рекреирани со типографија

[Фото]: Суперхероите рекреирани со типографија

Извор: creativebloq.com