[Фото] Специјалната врска меѓу жирафите во скопската зоолошка градина и човекот кој се грижи за нив

Човекот што се грижи за жирафите во Зоолошката градина во Скопје има изградено посебен однос со овие животни. Тие се многу приврзани кон него, и постојано трчаат штом го видат.

На познатиот сајт „Bored panda“, беше објавена галеријата на Горан Атанасовски, кој ја овековечува цврстата врска меѓу скопските жирафи и човекот кој се грижи за нив.

Атанасовски е „фриленс“ фотограф која фотографира повеќе од 12 години и е главно заинтересиран и фасциниран од дивите животни и природа.

Целата галерија може да ја погледнете на „Bored panda“.