[Фото] Шест фотографи ја демонстрираат моќта на перспективата

Шест уметници демонстрираат што се случува кога фотограф му пристапува на објект од различна перспектива. Нив им биле раскажани шест различни приказни за човекот кој требале да го фотографираат.

Шестте различни позадини за моделот – милионер, поранешен затвореник, видовит, алкохоличар, спасувач на животи и риболовец – воделе кон тоа фотографите да добијат сосема различни резултати. Тие ги правеле фотографиите во истото студио и со истите апарати.

Видовит

Видовит

Милионер

Милионер

Поранешен затвореник

Поранешен затвореник

Спасувач на животи

Спасувач на животи

Алкохоличар

Алкохоличар

Рибар

Риболовец