[Фото] Шега на британски уличен уметник натера властите да офарбаат цела фасада

Анонимниот графити уметник Mobstr, одлучи да спроведе еден експеримент кој траел цела година. На 14 јули, минатата година, уметникот поминал покрај мал запуштен објект каде само делот со графитите бил префарбан со црвено, а остатокот од ѕидот бил оставен во старата состојба.

Тој се пошегувал со властите, така што започнал да црта на ѕидот за да види какви реакции ќе предзвика. На крај, уметникот ги натерал властите да го префарбаат целиот ѕид.

Едногодишната борба на британски графички уметник со локалниот совет и препирката која се одрази на претходно незабележителните тули е претставена преку оваа серија на фотографии.

RedGraffiti_27