[Фото] #Протестирам ги „пломбираше“ министерствата

Граѓанското движење за мир, правда, демократизација на институциите и оставка и одговорност на сегашната Влада – #Протестирам, доцна вчеравечер со герила акција постави „пломба“ на повеќе државни институции.

[Фото] #Протестирам ги пломбираше министерствата

Според ова движење, институциите се нелегитимни и затоа се пломбирани од #Протестирам. Движењето неодамна најави дека фронтовите што се обединуваат околу ‪#‎Протестирам, ќе‬ продолжат со акции и во престојниот период ќе следуваат најави за нови.

[Фото] #Протестирам ги пломбираше министерствата

[Фото] #Протестирам ги пломбираше министерствата

„Повикуваме на омасовување на отпорот против овој режим и ги охрабруваме сите граѓани да се самоорганизираат. Против едноумието. Против едноличноста. Секој на свој начин и во рамките на своите можности. Секогаш ненасилно“, изјавија неодамна од #Протестирам.

[Фото] #Протестирам ги пломбираше министерствата