[Фото приказна] Заборавен и напуштен – пропаѓа спортскиот центар во Тетово

Преку оваа фото-приказна се потрудивме што е можно појасно да ја прикажеме ситуацијата во тетовскиот спортски центар. Иако е спортскиот центар јавно место сепак не ни беше дозволено да сликаме на некои места што навистина беа од големо значење да се прикажат сепак се потрудивме и успеавме да ја прикажеме вистинската слика на истиот.

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

Како што може да забележите условите на спортскиот центар не е ни приближно како што еден град како Тетово заслужува. Не само ние туку и на сите граѓани на општина Тетово не се задоволни од ситуацијата во која се наоѓа  спортскиот центар веќе со години и длабоко се надеваме дека преку оваа фото-приказна ќе ја подигнеме свеста на граѓаните од Тетово и до локалните институции да преземат конкретна акција.

Изработено од: Ељхан Мемиши, Башким Абдиу, Ардит Селмани, Анди Алии, Меди Селмани и Улбер Саити – членови на Медиа/арт клуб Тетово

Neve na ishte dhene tema per qendrat sportive ne Tetove dhe ne jemi munduar qe sa me qarte ta pershkruajme situaten ne te cilen gjenden qendrat sportive qe aspak nuk eshte e volitshme.Edhe pse nuk i kishim kushtet e duhura dhe nuk e patem te lejuar te fotografojme ne disa vende mendoj se prap se prap arritem qe ta tregojme anen e vertete me fotografite tona.Si qe mund ta shihni edhe vete kushtet ne qendrat sportive nuk jane as perafersisht te duhur dhe kushtet qe i meriton nje qytet si Tetova,dhe ne shpresojme se me kete projekt do te ua bejme te qarte atyre te cilet jane te pergjegjshem per qendrat sportive cfare duhet te ndermarin dhe cfare duhet te behet.Jemi te sigurte se jo vetem ne po te gjithe banoret e Tetoves kane te njejtin mendim dhe nuk jane te kenaqur nga situata ne te cilen gjenden qendrat sportive.Grupi jone me te vertete shpreson se do te mund te ndryshojme dicka dhe te ia japim Tetoves kushtet per sport si qe i meriton.

Elhan Memishi, Bashkim Abdiu, Ardit Selmani, Andi Alii, Medi Selmani dhe Ylber Saiti – anetaret e Media.art klubit FRA Tetove; Imazhet edited by: Zoran Andonov.

Во продолжение погледнете ја и оваа фото приказна:

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово
[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

12

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово

[Фото приказна] Заборавен и напуштен - пропаѓа спортскиот центар во Тетово