[Фото] Повторно оштетени споменици од НОВ во Тетово

Оштетувањето и нагрдувањето на спомениците од НОВ во Тетово е честа појава.  Најголема потврда за тоа се спомениците поставени во централното градско подрачје. Споменикот на борците на НОВ постојано е на мета на вандалите. Не влијаат  апелите на здруженијата на борци да се заштитат културните споменици и да не се уништуваат. Иако овие споменици честопати се испишани со недолични графити, сторителите речиси никогаш не се откриваат.

[Фото] Повторно оштетени споменици од НОВ во Тетово

[Фото] Повторно оштетени споменици од НОВ во Тетово

[Фото] Повторно оштетени споменици од НОВ во Тетово

[Фото] Повторно оштетени споменици од НОВ во Тетово

Б.К.