[Фото] Последиците од климатските промени снимени со дрон

Дроновите се повеќе стануваат алатка со која лесно може да се даде поинаква перспектива на светот. Но, покрај прекрасните зајдисонца и интересната архитектура, дроновите можат да снимаат како светот се менува пред вашите очи.

Веб страницата Dronestagram објави повик за фотографии на тема „Мали дронови, големи промени“ што има за цел да ги посочи ефектите од загадувањето на земјата, но и решенијата. Конкурсот е во рамки на Самитот за климатски промени што деновиве се одржува во Париз. Во продолжение, погледнете ги победниците.

Бразил

Белгија

Бразил

Велика Британија

Калифорнија

Германија

Белгија

Бангладеш

Литванија

Индонезија