[Фото] Портокалови велосипеди низ Скопје алармираат за жртвите во сообраќајот

Портокалов велосипед со рефлетирачки елек на кој пишува „Уште колку жртви?“, беше поставен денеска на улицата Орце Николов, во Општина Центар.

Вакви велосипеди беа забележани и на „Рузвелтова“, како и во близина на болницата „8-ми септември“.

Поставувањето на велосипедите е дел од урбана уметничка акција која алармира на лошите услови за велосипедистите во сообраќајот, поради што тие се чести жртви.