[Фото] Победничките дизајни за кампањата „Кој си носи чадорче…“ на НМСМ

Победници на наградниот конкурс за дизајн идеи од млади креативци кој го распиша Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) се Венчо Милошевски, Емилија Србакоска и Теодор Довичински, објави НМСМ.

Право на учество на овој конкурс имаа сите млади кои требаше да ги предложат своите креативни идеи кои ќе се користат во текот на промотивната кампања „Кој си носи чадорче…“ со која НМСМ сака да ја доближи својата идеја, своите активности и својата работа поблиску до младите.  Слоганот „Кој си носи чадорче…“ ја симболизира улогата на НМСМ ако чадор организација која ги претставува потребите и интересите на младите.

Погледнете ги наградените дизјани:

Венчо Милошевски

Венчо Милошевски. Венчо Милошевски

Емилија Србакоска

Емилија Србакоска

Теодор Довичински

Теодор Довичински