[Фото] Нов мурал на Smug во Глазгов

Овој огромен реалистичен мурал направен од графити уметникот Сем Бејтс, познат како Smug, од неодамна се појави во Глазгов. Делото е еден од неколку тематски цртежи кои уметникот ги направи минатата година, како дел од проект на Градскиот центар за уметност што почна во 2008 година и има за цел да го подмлади централното градско подрачје.

Во продолжение, може да погледнете дел од претходните мурали на Smug кои беа дел од проектот.