[Фото] НаТочак: Моментално се работи на првата велосипедска лента на коловоз

Скопје, град НаТочак ти ќе бидеш, Скопје ти ќе бидеш Вело! Вртиме напред, моментално се работи на првата велосипедска лента во Скопје, која е спуштена на коловоз и одвоена од автомобилскиот сообраќај, соопштуваат од велосипедската иницијатива „НаТочак“, презентирајќи фотографии од терен.

Како што информира иницијативата, потегот е булеварот „Климент Охридски“, засега.

„Наздравје вртење точакољупци. Одиме понатаму во нови точакољупски победи“, велат од „НаТочак“.

1-1

2

3

4

5