[Фото] Најдобрите згради во светот

Избрани се најдобрите згради во светот за 2016 година на Светскиот фестивал за архитектура. На фестивалот учествувале 343 спектакуларни, иновативни и инспиративни проекти од 58 држави. Во продолжение, најдобрите 15 згради во светот, вклучувајќи ја и првата 3Д испринтана канцеларија.

Тајван

Италија

Првата 3Д испринтана канцеларија, Дубаи

Исланд

Кина

Италија

Велика Британија

Велика Британија

Велика Британија

Данска

Тајван

Австралија

Германија

Јужна Кореја