Фото моменти од скопското секојдневие

Интересни ликови, светлосни контрасти, геометриски облици се инспирација за младиот Борис Таковски. Преку фотографирањето, секојдневните работи околу него оживуваат и добиваат посебно значење, вели тој за Радио МОФ.

„Инспириран сум да сликам улична фотографија (street photography) по Скопје затоа што на тој начин можам да го доживеам градот и неговите граѓани од сосема нова и возбудлива перспектива. Една типична прошетка од точка А до точка Б низ центарот на Скопје се претвора во нешто многу повозбудливо со фотоапарат во рака“, појаснува Таковски.

Во продолжение, погледнете мал дел од неговите фотографии, а за повеќе посетете го неговиот Инстаграм профил.

 

View this post on Instagram

 

. . . #blackandwhitephotography #streetphoto_bw #streetphotography #contrast #snapseed #instagram #blackandwhite

A post shared by Boris (@boristakovski) on