[Фото] Минијатурните цртежи на Матео Пизаро

Минијатурните цртежи со јаглен на Матео Пизаро се едвај поголеми од чкорче, но содржат доволно детали за да прикажат една приказна, надреална и застрашувачка. Колумбискиот уметник за своите цртежи вели дека се микро-барокна серија, кои се фокусираат на детали во мали простори.