[Фото] Купишта ѓубре кај Треска, граѓаните бараат реакција од комуналните служби

На Фејсбук групата „Скопје бара чист воздух“ се објавени фотографии, за кои граѓанин тврди дека се од локации кај езерото Треска.

Од фотографиите може да се забележат пластови од најразлично расфрлано ѓубре – кеси, гуми, кутии, градежен материјал, садови за домаќинство… Ваквите диви депониии се гледаат по тревници, полјани и локални патишта.

Граѓаните на Фејсбук отворија дискусија, бараат реакција и почеста визита на локацијата во општина Сарај од комуналните служби.

2

3

4

5

6

7