[Фото] Кога на вработени во книжарница им е досадно – тие креираат уметност!

Слично на идејата за покривање на лицата со обвивки од музички албуми, вработени во книжарницата „Mollat“ во Франција одлучија да го направат истото, но… со корици од кници. Резултатите се забавни, креативни и „на место“.

Луѓето на фотографиите се муштериите и вработените во книжарницата, која е една од првите независни книжарници во Франција, отворена во 1896 година.

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21