[Фото] Ќе се изведува „Симфонија на паѓањето“ за Меѓународниот ден на театарот

По повод Меѓународниот ден на театарот, 27 Март, во џебното кино во МКЦ во понеделник ќе се изведува театарската претстава „Симфонија на паѓањето“.

Се работи за претстава работена по делата на Данил Хармс, а во изведба на ОС Театар „Чекори“.

Simfonija na pagjanjeto 2

Режисер на претставата е Петко Костовски. Актерскиот дел од екипата го сочинуваат : Виктор Петрески, Зорица Стоименовска, Маја Ѓурчевска, Кирил Наумоски и Петко Костовски.

Simfonija na pagjanjeto 3

Simfonija na pagjanjeto 7

Simfonija na pagjanjeto 6

Simfonija na pagjanjeto 5

Simfonija na pagjanjeto 4