[Фото] Изложба: „Дај им нов живот на старите материјали“

Со цел да им се даде нов живот на старите и неупотребливи материјали, викендов во Тетово се одржа изложба на која својата креативност ја покажаа членовите на Медиа/Арт клубот на МОФ. Настанот беше организиран во соработка со Центарот за балканска Соработка – Лоја и е продукт од двомесечните работилници за реупотреблив дизајн каде што голем број млади луѓе имаа можност да ги изучат техниките за искористување на старите материјали и предмети.

Погледнете дел од изложените предмети изработени од младите во Тетово: