[Фото] Исланѓани уживаа во природниот феномен Аурора Бореалис

Главниот град на Исланд, Рејкјавик, ги изгасна светлата за да им овозможи на своите граѓани и посетители да ја искусат незаборавната можност да го проследат поларното светло Аурора Бореалис.

Градскиот совет нареди уличните светла да бидат исклучени во повеќето соседства за еден час за подобро да се набљудува спектаклот со поларното светло. Жителите, исто така, биле охрабрени да ги исклучат светлата во нивните домови за да го намалат загадувањето.

Но, овој феномен беше видлив и во делови на Велика Британија. Во продолжение, погледнете дел од атмосферата.

160929103214-01-northern-lights-restricted-0929-exlarge-169

5172