[Фото] Хомофобиол – „лек“ за хомофобијата и трансфобијата

На три локации во Битола, во текот на вчерашниот ден осамнаа неколку билборди на кои се рекламира „лек“ против хомофобија и трансфобија.

Според ЛГБТИ Центарот за поддршка велат дека станува збор за герила акција, чиј автор е непознат.