[Фото] Холандската амбасада со поддршка за ЛГБТИ заедницата во Македонија

Еден ден пред Меѓународниот Ден на борбата против хомофобијата и трансфобијата, Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје денеска го подигна знамето со боја на виножито, еден од најпрепознатливите симболи на ЛГБТИ заедницата.

[Фото] Холандската амбасада со поддршка за ЛГБТИ заедницата во Македонија

Преку својот фан пајџ на Фејсбук, амбасадата порачува дека се приклучува на светското славење на 17 Мај – Меѓународниот Ден на борбата против хомофобијата и трансфобијата.

[Фото] Холандската амбасада со поддршка за ЛГБТИ заедницата во Македонија

„Човековите права се за сите, без разлика кои сте и кого сакате!“, се вели во пораката од амбасадата.