[Фото] Фотографка минува денови фотографирајќи улични продавачи на велосипеди во Виетнам

Фотографката Лоес Херинг минува часови и часови на мостови за да фати добри кадри од птичја перспектива на уличните продавачи со велосипеди во Ханои, Виетнам. Сите носат свежо овошје, зеленчук, цвеќиња, а начинот на кој се наредени продуктите е уметност сама за себе.

„Замислете да станете во 4 часот наутро, да го натоварите вашиот велосипед со што повеќе зеленчук и овошје, и притоа да се движите со така тежок велосипед со километри, секој ден. Не знаејќи ја убавината што ја правите секој ден! Зборував со некои од овие жени, често мигрантки кои доаѓаат во градот за да заработат дополнителни пари. Мораат да работат напорно, да заработат малку пари, во услови кои не се баш најдобри“, вели фотографката Херинг, најавувајќи и книга исполнета со вакви фотографии.

#1

#2

2

#3

3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

8

#10

9

#11

10

#12

11