[Фото] Фотограф патува низ светот и ја доловува убавината на вратите и прозорците

Андре Висенте е поранешен компјутерски научник кој стана фотограф што патува низ светот и фотографира прозорци, а потоа од нив создава убави колажи. Меѓутоа, за него фотографирањето на прозорци не било доволно, па така, тој започнал нов проект што се фокусира на друг објект – врати. Слично како и неговиот претходен проект, новиот, насловен „Вратите на светот“ се состои од колажи со убави шарени врати. Во продолжение, погледнете дел од неговите колажи:

Тренто

Алпите

Ерисеира

Порто

Гуимараес

Бурано

Венеција

Алпите

Англија

Романија

Португалија

Шпанија