Џиновската патка стигна во Њујорк

„Mama Duck“, слатката 11 -тони тешка гумена патка пристигна на пристаништето на Лонг Алсланд, токму навреме, за годишниот фестивал на остригите кој се одржува на 17 и 18 октомври.

Florentijn Hofman е холандsкиот уметник кој стои зад „Мama Duck“. Џиновската пловечка играчка се појавува ширум светот, од Хонг Конг до Сиднеј. „Mashable“ се спушти во водата кај Лонг Ајленд, за да види поради што е големата гужва.