[Фото] Акција здруженска: #БарашЛиПравилно?

Невладината организација „Акција здруженска“, која промовира култура на родова еднаквост во Македонија потсети дека „8-ми Март е убав ден за политички барања“. Па така, на својата официјална Фејсбук страница сподели неколку илустрации за проблемите на жените во државата, под еден наслов – „Бараш ли правилно“.