„Флеш моб“ на младите од Црвен крст на плоштадите низ земјава

Во рамки на неделата на Промоција на хумани вредности, што е дел од стратегијата 2020 на Црвен крст на РМ, од 21-27 септември, годинава се организира заедничко танцување, познато како „флеш моб“. За таа цел подготвена е кореографија на песната Happy (Среќен) од Фарел Вилијамс од страна на професионален танчер, која веќе неколку недели се подготвува во општинските организации на Црвен крст.

http://www.ohridnews.com/vesti/75078

Настанот во целата држава ќе се одржи на 27 септември со почеток во 12 часот на плоштадите во секој град каде има канцеларија на Црвен крст.

Преку танцувањето младинците ќе испратат порака за разновидноста на културите и толеранцијата, дијалогот и соработката, взаемната доверба и разбирањето кои се најдобрите гаранции за мир и соживот.

Извор: Оhridnews