Филмски маратон во „Дуња“ по повод шест години Радио МОФ

Радио МОФ во рамки на својот Хекса Мега Роденден и во соработка со Социјалниот центар Дуња  организира целодневна филмска (про)акција.

Филмски маратон е со малку поинаков мотив – активизам, борба со системот, транзиција, приказни за „луѓето против Човекот“. Селектори на роденденската филмска програма се СЦ Дуња, а задачата на Радио МОФ е да ве осипе со пуканки!

Проекциите ќе започнат утре, напладне, во просториите на „Дуња“. Во продолжение, распоредот на филмовите:

12:00 – 13:45 Weekend (1967)
14:00 – 16:00 Throw Away Your Books, Rally in the Streets (1971)
16:30 – 18:00 Mother (1926)
18:00 – 18:30 Дискусија
18:30 – 20:30 Mandela: Long Walk to Freedom (2013)
21:00 – 22:50 Land and Freedom (1995)
23:00 – 00:15 Battleship Potemkin (1925)

Целосната програма на шестдневниот Хекса Мега Роденден на Радио МОФ можете да ја видите на следниов линк.