Филип Беќаровски трет на тестирањето на Блумберг за најдобри студенти

Филип Беќаровски, студент на универзитетот Тилбург во Холандија, освои трето место на тестот на фондацијата „Блумберг“ од Њујорк, во конкуренција на најдобрите студенти во Европа, западна Азија и северна Африка. Третиот најдобар резултат Беќаровски го постигна со 99 отсто точни одговори на тестот.

Филип Беќаровски трет на тестирањето на Блумберг за најдобри студенти

Основно и средно училиште Беќаровски завршил во Скопје, а потоа се определил за економски студии во Холандија – на универзитетот во Тилбург, кој е меѓу најпрестижните во Европа, пренесе МИА.

Фондацијата „Блумберг“ е на Мајкл Рубенс Блумберг, еден од најбогатите луѓе во САД, сопственик на компанијата „Блумберг Л.П.“, чија основна дејност е давање финансиски информации.

Светот го запозна како градоначалник на Њујорк во три мандати, но е познат како прв човек на фондацијата која истажува и пронаоѓа млади, перспективни студенти и дипломирани економисти.