Фестивалот за боење на тело во Австрија и оваа година со уникатни дела

Уметници од целиот свет по 18-ти пат се собраа во малиот австриски град Поертшах за најновото издание на фестивалот за цртање на тела што се одржа минатата недела. Оваа година биле исцртани над 30 000 посетители од уметници од 45 различни држави.

Се црташе на три различни теми – „Игрите што луѓето ги играат“, „Надреализам – преобликување на реалноста“ и „ Фетиш мода“.

Делата се оценети од мало жири за техниката, квалитетот, идејата и претставувањето.

Уметничката Sofia Bue од Нов Зеланд е победникот оваа година со нејзината креација.

Game is on!!! Have been on stage and now waiting for final results. #wbf2015 Wih Veronica Verónica Carbelo and Lara Hawker Artist

Posted by Sofia Bue – Bodies of Art on Sunday, July 5, 2015

Во продолжение, погледнете дел од креациите на останатите учесници на фестивалот.