Фестивал на новиот германски филм во Охрид

НУ Центар за култура „Григор Прличев” – Охрид, во соработка со Амбасадата на Германија организира Фестивал на новиот германски филм.

Фестивалот свечено ќе биде отворен на 10-ти октомври (сабота), со криминалистичкиот филм „Роден во болка“, со почеток во 20:00 часот.

Во рамките на фестивалот ќе се прикажат и филмовите:

– Феникс – драма / 11.10.2015 / 20.00 часот

– Хакери – трилер / 12.10.2015 / 20.00 часот

– Лола на грашокот – детски филм 13.10.2015 / 11.00 часот

– Спасете го Рафи – детски филм 13.10.2015 / 13.00 часот

– 300 Збора Германски – комедија 13.10.2015 / 20.00 часот

Влезот е слободен.