„Feminist Book Club“ го слави својот прв роденден со размена на книги

„Feminist Book Club“ ќе го прослави својот прв роденден со размена на книги на 24 септември, во 19 часот во кафе-книжарницата „Буква“.

„После 14 средби, 14 наслови и 13 модератори, премногу прекрасни луѓе и бесценета забава, Feminist Book Club ве поканува да го прославиме не само ова, туку и феминистичката литерура!“, најавуваат оттаму.

Така, во склоп на роденденот е планирана размена на книги со неколку правила. Ќе биде определена маса на која може да се остават книгите, но колку книги ќе донесете, толку ќе може и да земете. Нема ограничување на тоа каква литература може да се размени, а настанот се организира по најновите КОВИД-19 мерки.