Engage Kick&Gigs@Home: Слушнете ја џез изведбата на басистката Андреа Мирческа

Радио МОФ почнува нова рубрика, „Engage Кicks & Gigs@Home“. Наши музичари, од својот дом забавуваат, инспирираат и порачуваат – Останете дома.

Мразот го крши басистката Андреа Мирческа, студентка на контрабас на ФМУ Скопје, на отсекот Популарни жанрови. Таа е дел е од авторскиот проект „Shamba“; Molley Troley; Plush Pig – Yordan Kostov Quartet; 0/4 , а повремено свири и со „Летечки Пекинезери“. Добитник е на наградата „Златен оркис“ 2019 година.

Во „Engage Кicks & Gigs@Home“ Андреа ги изведува „Satin doll“ од Duke Ellington и Billy Strayhorn, „Bye, bye blackbird“ од Ray Henderson и „Automn leafs“ од Joseph Kosm.