Ендемик С01Е04 – 10.03.2016

Во новото издание на „Ендемик“, слушнете го биологот и теренскиот истражувач Ѓорѓе Иванов како зборува за преживување во природа. Каде да одите ако сакате авантура во природа, што да понесете и што да очекувате. Кои места во Македонија се најинтереси за проучување и како може да стигнете до нив?