Ендемик С01Е03 – 28.02.2016

Во ова издание на Ендемик, заедно со студентот Филип Киселовски зборуваме за важноста на еколошката едукација и вклучувањето на екологијата во образовниот систем. Ајде да и се вратиме на природата, да и земаме помалку, за таа дупло повеќе да ни врати, а најмалите да ги научиме како да ја почитуваат и сакаат уште од рана возраст.