„Енциклопедија“ – серија предавања на Филозофското друштво на Македонија

Филозофското друштво на Македонија започнува со новата форма на настани, серијалот наречен „Енциклопедија“. Во рамките на овој модус ќе се организираат настани кои се однесуваат на теми од поширокиот научен интерес.

Новиот серијал предавања започнува на 3 февруари во просториите книжарницата „Матица Ексклузив“со настанот „Нови сознанија за потеклото на Кукузел“. Предавач е проф. д-р Јане Коџабашија од Универзитет „Евро-Балкан“ од Скопје.

Настанот ќе биде збогатен со настап на Камерниот хор „Херувими“. Почетокот е во 18 часот.