Експлозивните портрети на професионални танчери од Александар Јаковлев

Рускиот фотограф Александар Јаковлев, кој својата инспирација за фотографии ја наоѓа во танцот, повторно изненадува со своите слики од професионални танчери. Динамична и моќна, неговата нова серија портрети „The Mirages” го следи движења на играчите и експлозијата која ја создава со помош на брашно. Сместен во Москва, Јаковлев дипломирал на Факултетот за правни науки при Државниот универзитет во Русија, но целосно се оддава на своето хоби-фотографијата.