Дводневна VJ работилница на Lazy Kidz Visualz во рамки на De:sonanz 2015

Во рамки на Фестивалот за електронска музика De:sonanz 2015, ќе се одржи дводневна VJ работилница на Lazy Kidz Visualz, на 29-30 август во џебното кино на Младинскиот културен центар.

Во текот на работилниците ќе има запознавање со VJ и видео софтвер и техники на видео продукција, видео мапирање: Resolume Arena, Quartz Composer, Kinect.

На првиот ден ќе има вовед во Video Art / VJ, запознавање со програми за VJ-инг, а наученото ќе се спроведе и во пракса со Resolume Arena.

Во недела, работилницата ќе продолжи со предавање за Projection Mapping и Quartz Composer + Kinect.

Учеството е бесплатно, уесниците треба да понесат свој лаптоп, меѓутоа бројот на учесници е лимитаран. Потребно е да се пријават со e-mail на desonanzfestival@gmail.com.