Drum’n’bass свирка во Капан Ан

Во Македонија за првпат ќе настапи „KIRIL“ (Италија), чија локална поддршка ќе бидат „Techtone“  од „Течна кујна“, „Stoney monkey“ од „Sub kolektiv“  и „Datsy“ od „Bass lab“. На журката, која ќе се оддржи во сабота во „Капан Ан“, специјално ќе настапи и „Kronom“ – (faster than music).

„KIRIL“ е извонреден италијански D’n’B продуцент кој ја крена „играта“ на повисоко ниво. Тој се врати на „Critical“ по неговото дебитантско ЕП кое го издаде минатата година. Овојпат, тој се враќа со четири нови смртоносни траки од серијалот „Systems“. Во звуците, најзастапени се тешки тапани и прецизен бас.

Цената на билетот е 200 денари.