Dronestagram 2016: Најдобрите слики направени со дрон

Беспилотните летала – дронови може да бидат контроверзни ако се употребуваат како оружје, за безшумно шпионирање, како воени машини, поради што се предмет на интензивни етички и дебати за национална безбедност. Меѓутоа, беспилотните летала во рацете на фотографите нудат безбројни можности, како што покажа и третиот меѓународен натпревар Dronestagram.

Деветте слики во галеријата подолу се победниците на натпреварот во трите категории: Природата-дивиот свет, Спорт авантура, и Патување. Тие беа избрани од 5.900 слики од 28 земји.

2

3

4

5

6

7

8

9