Драменбејс вечер во Капан ан посветена на фестивалот Бroken Бalkanz

Во сабота во Капан ан ќе се одржи вечер посветена на најголемиот драменбејс фестивал во Југоисточна Европа – Бroken Бalkanz.  Фестивалот, кој годинава ќе го има своето 15 издание, ќе се одржи на 17 и 18 јули на Витоша (во близина на Софија), а во Скопје како специјален гостин од Бугарија ќе настапи FUNKWARЕ.

Тој се смета за еден од најинтересните нови продуценти кој има потпишано изданија за легендарните „Good Looking Records“, но и за „Funkstuff“, „Soul Deep Recording“, „Think Deep Recordings“, „Liquid Brilliants“ кој редовно настапува во Бугарија и регионот.

Домашна поддршка се членовите на D2 колективот: Darko Stepic, HyperTech, D.Lite, Pukka и HansSHC.

Фестивалот Broken Balkanz, организиран од H.M.S.U. е еден од најстарите драменбејс фестивали во Југоисточна Европа. Започнал како неформален собир на фанови на овој вид музика, а денеска преставува еден од најголемите настани на отворено во регионот за љубителите на оваа драменбејс.На него имаат настапувано  Spor, S.P.Y., TC, Hazard, Break, Dom & Roland, Phace, Technical Itch, Big Bud, Black Sun Empire, Camo & Krooked, C4C, Taxman, Audio, Teddy Killerz, Chris.Su, Raiden, Psychofreud, Dillinja, Current Value, The Sect, Capital J, J Majik, BTK, Mefjus, Jamalski како и многу други.