[Галерија] Драматичните самовили од челична жица на британски уметник

Британскиот скулптор Robin Wight создава драматични сцени во кои главната улига ја играат самовилите, глуварчињата и веетрот. Неговите дела се создадени од густо испреплетени жици од нерѓосувачки челик жица. Уметникот во моментов има поставено неколку дела во Британија, а на сите заинтересирани за создавање вакви дела им продава сетови од жица за и појаснува како може да се направат необичните скулптури.