Drum and Bass настан на месецот – Disphonia [GR] во Капан Ан

Оваа сабота на подиумот во клубот Капан Ан ќе гостува неурофанк дуото од Атина – Disphonia. Покрај бројните хостинзи на локалната сцена и активните настапи низ Европа, делејќи го DJ пултот заедно со Optiv, Gridlok, BSE, Noisia и Calyx&Teebee, во последните десет години, Disphonia имаат издадено музика за SOM, Eatbrain, Dutty Audio и Rise Audio, како и соработувано со Dephzac, Allied, Ble3k, Dementia и Safire.

Фестивалот се одржува на 27 и 28 Јуни, во Витоша Парк, во близина на Софија.Покрај Disphonia , домашна поддршка ќе дојде од Darko Stepic [D2 / Течна Кујна / RBMA] , Hypertech [D2 / Течна Кујна / BTKRSH], Tecktone [Neuritmix / BTKRSH] , PUK`KAH [D2 / МОФ Радио], D.LITE [D2 / МОФ Радио], Nultabyte [Rotation Deep UK / Violation Music / Neuritmix].

Визуелизациите се на Lazy Kidz Visualz, а забавата стартува на полноќ.