Домовите ужасни, а студентите трпат и молчат

Зошто студентите сместени во домовите мора да го научат молерскиот занает, во какви услови живеат тие, но и која е причината поради која молчат?

Домовите ужасни, а студентите трпат и молчат

Аудио прилогот на Димитар Бабалков зборува токму на оваа тема, за лошите услови во кои живеат студентите во скопските студентски домови, но го поставува и прашањето, зошто студентите молчат и ги прифаќаат, наместо да се активираат и да ги притискаат надлежните институции за реновирање на овие објекти.

Domovite uzasni, a studentite trpat i molcat by Radio Mof on Mixcloud

Прилогот е подготвен во рамките на проектот „Млади промотори на слободата на изразувањето”, поддржан од ЕУ преку европскиот инструмент за демократија и човекови права (ЕИДХР), а го реализираат Фондацијата НВО Инфоцентар и Младински образовен форум.