[Видео] Кучето Жиле – херојот од Попова Шапка

Жиле, херојот од Попова Шапка,  е првото куче од Македонија кое се движеше со помош на количка и преку него светот дозна за лошиот третман на животните во Македонија.

[Интервју] Јордановска: Филмот за Жиле ќе ја покаже човечката хуманост наспроти суровост

Неверојатната приказната беше запишана и во документарен филм чии автори се Мери Јордановска и Саше Димовски, филм за сите последици што ги носи една несовесна и монструозна постапка, за волјата и за непредавањето. Камерата е на Трајче Антоновски, монтажа Радован Петровиќ, а наратор Предраг Петровиќ.

Целиот филм може да го погледнете во продолжение: