Дигиталниот речник на македонскиот јазик доби мобилна апликација

На Гугл плејстор (GooglePlay) е достапна првата верзија на мобилната апликација „Дигитален речник на македонскиот јазик“.

За да се најде апликацијата, потребно е да се пребара на англиски „Digital dictionary of the macedonian language“.

За користење на апликацијата потребно е да се инсталира македонската кирилица.

Линкот за преземање може да го најдете ТУКА.