Дигиталната изложба по повод 50 годишнината на Францускиот Институт во Скопје

По повод 50-годишнината од постоењето на Францускиот институт во Скопје, на 1 јуни во Ист Гејт Мол ќе биде отворена дигиталната изложба „LIVELYYY” на Гијомит, во продукција на Еlektroni[K] .

Како што информираат организаторите, посетителите ќе имаат можност од огромен мурал на рамна површина (6м х 10м) да добијат „жив“ 3Д универзум низ зголемена реалност преку апликација на нивните мобилни телефони.

Повеќе детали за настанот може да најдете тука.