Десет совети за гледачите на Скопскиот маратон

Додека трае одбројувањето до  Скопскиот маратон, кој ќе се одржи во недела (12 мај), организаторите подготвија десет совети за публиката. „Сите што трчале маратон се свесни колку голема помош може да им пружи публиката. Доколку сакате и вие да станете „добар“ гледач потребно е да вложите многу труд : )“, велат организаторите, кои очекуваат масовна посетеност на овој спортски настан. Еве некои од советите за гледачите на маратонот:

Прочитајте ги и останатите совети за гледачите, на Фејсбук-страницата на Скопскиот маратон